به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب «رفتار با همسایه بر اساس آموزه های قرآن و اهل بیت(ع)» اثر حجت الاسلام والمسلمین عیسی عیسی زاده است که در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۶۰ صفحه منتشر شد.
پژوهشکده مذکور تلاش کرده است با پژوهشگران فرهیخته و بهره گیری از آموزه های نورانی قرآن و اهل بیت(ع) و تدوین فرهنگنامه سبک زندگی، کاربردی ترین اطلاعات موضوعات مرتبط با حوزههای گوناگون فردی، خانوادگی، اجتماعی و محیط زیست را در اختیار علاقهمندان قرار دهد.
در میان مدخل های این فرهنگنامه، بعضی از موضوعات از ویژگی های خاص فرهنگی برخوردار است و عموم افراد جامعه به صورت گسترده با آن سروکار دارند. از این رو، به منظور ارتقا و تقویت سبک زندگی اسلامی، شایسته است آموزههای دینی مربوط به این گونه موضوعات علاوه بر ارائه در فرهنگنامه، به صورت کتابچه های مستقل نیز در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.
بر همین اساس، در اثر پیشرو شاخصه های مربوط به رفتار با همسایه در آموزه های قرآن و اهل بیت(ع) تهیه می شود و در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد.
ساختار اثر
در این اثر، پس از مفهوم شناسی سبک زندگی اسلامی و مبانی و گستره سبک زندگی و مفهوم شناسی، اهمیت همسایه داری و انتخاب همسایه تبیین شده است.
نویسنده، در ادامه این اثر، ضمن تبیین حد همسایگی، موانع همسایگی (تغییر فرهنگ در ساخت و سازهای خانه و رشد برج سازی و مجتمع های آپارتمانی در جامعه) تشریح کرده و سپس، آداب همسایگی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
«بایدهای رفتاری با همسایه بر اساس آموزه های قرآن و اهل بیت(ع)» از دیگر مباحث این اثر است که در این راستا احترام، تعلیم آداب، تعلیم آیت الکرسی، نیکی، توجه به معیشت، آشکار کردن خوبی ها، پوشاندن بدی ها و اسرار، خوش اخلاقی، حسن ظن، یاری رساندن، خیر خواهی، امر به معروف و نهی از منکر، دعا، عیادت، تأمین پوشاک، قرض دادن، نصیحت، همدردی هنگام مصیبت، گذشت از خطا، شرکت در تشییع جنازه، پذیرش دعوت، عاریه دادن، هدیه دادن، فروتنی، رعایت حقوق در ساخت منزل و... توصیه شده است.
نویسنده در پایان این اثر، به «نبایدهای رفتاری با همسایه بر اساس آموزه های قرآن و اهل بیت(ع)» می پردازد که از جمله این آداب می توان به پرهیز از اذیت و آزار، پرهیز از نگاه به داخل منزل، پرهیز از خیانت در ملک، پرهیز از حسادت، پرهیز از تحقیر و... اشاره کرد.
برشی از اثر
* توجه به معیشت همسایه بر اساس آموزه های قرآن و اهل بیت(ع)
توجه به همسایه به ویژه همسایه ای که در تغذیه نیاز به کمک دارد، از سفارش های اکید در آموزه های دینی است. این مسئله به قدری اهمیت دارد که رسول خدا(ص) می فرماید: «به من ایمان ندارد، کسی که سیر بخوابد و همسایه اش گرسنه باشد... اهل یک آبادی که شب را بگذرانند و در ایشان گرسنه ای باشد، روز قیامت خداوند به آنها نظر رحمت نیفکند».
در این باره در سفارشی به اباذر می فرماید: «وقتی غذایی پخت می کنی، آبش را بیشتر کن تا بتوانی به همسایه نیز بدهی». در سیره همسایه داری آن حضرت نیز نقش شده است وقتی برای آن حضرت یک قدح شیر آوردند، اهل صفه را که از همسایه های ایشان بودند، در نوشیدن شریک کرد.
علاقه مندان برای خرید اینترنتی این کتاب می توانند به نشانی اینترنتیhttp://shop.isca.ac.ir/ مراجعه کنند.
نظر شما